מאכלי קיץ שיכולים להפיג מעט את החום ושירעננו את הגוף והנשמה.
הקיץ הישראלי הוא עונה ארוכה וחמה, שדורשת מאתנו שינוי בהרגלי הלבוש, המזון
וההתנהלות הכללית. הכתבה תציג מאכלי קיץ שיכולים להפיג מעט את החום ושירעננו
את הגוף והנשמה.
ארטיק קרטיב שוקולד בננה
הקיץ מביא איתו לחות וחום כבד, ומה מרענן יותר מגלידה בים, בבריכה או צמוד למזגן? לא
משנה באיזה גיל אתם, הגלידה מתאימה לכולם. תוכלו לקנות או להכין בבית גלידות סורבה,
קפה או כל טעם אחר בו תחשקו. אין צורך במכונת גלידה וניתן להכין אותן בקלות. לגלידת
סורבה מרעננת תצטרכו 3 בננות, 10 תותים, שליש כוס מיץ תפוזים ו-2 כפות אבקת סוכר.
תוכלו גם לבחור פירות אחרים. יש לקלוף את הפירות, לטחון את כל החומרים במעבד מזון
ולהקפיא. אם תרצו לשדרג לגלידת יוגורט, הוסיפו לתערובת יוגורט במתיקות מעודנת.
לגלידה חלבית תצטרכו: 1 גביע שמנת מתוקה, שליש כוס חלב מרוכז וכף אינסטנט פודינג
וניל. מערבבים הכל במעבד מזון ומקפיאים. רוצים בטעם קפה? – הוסיפו לתערובת כף קפה
נמס. תוכלו לשלב בגלידה תוספות כמו: שוקולד צ'יפס, מקופלת, אגוזי פקאן וכד'.
הפירות שיעשו לכם את הקיץ
פירות בריאים ועשירים במינרלים ובוויטמינים וחשוב לאכול אותם כל השנה, אך אין כמו
פירות הקיץ. כמה כייף לשבת מול הטלוויזיה במזגן עם צלחת אבטיח וגבינה בולגרית או
לקחת אבטיח ומלון לים. פירות נוספים מקררים ופופולריים בקיץ הם: מנגו, תאנים,
דובדבנים, ענבים, אפרסקים, שזיפים, משמשים וליצ'י. הכינו קערת סלט פירות עם מיטב
הפירות הטריים ותוכלו ליהנות ממאכל קריר וטעים.
סלט ירקות ססגוני ומרענן
גם את סלט הירקות חשוב לאכול לא רק בקיץ מאותה סיבה שאוכלים פירות כל השנה. ם
זאת, בקיץ מחפשים ארוחות קלות והסלט הוא אחד מהן. הסלט הסטנדרטי אותו כולם
מכירים מכיל: עגבניות, מלפפונים, חסה, גזר ובצל. עם זאת אפשר לשחק עם הסלט ולגוון
ירקות אחרים כמו: כרוב סגול, זוקיני, תירס, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום, גמבה
בשלל צבעים ואף להוסיף אגוזי מלך או שקדים קלופים, קוביות גבינה או קרוטונים שירימו
את הסלט וישדרגו אותו. כמובן לא לשכוח לתבל בשמן זית, לימון, מלח ופלפל או רטבים
שונים.
ארוחות דגים או בשר קלילות
בהשוואה למאכלים כבדים שאוכלים בחורף כמו חמין, בקיץ מחפשים מנות קלילות וטעימות
הקלות להכנה. לאוהבי הבשר יתאים קרפצ'יו מבקר שניתן לתבל במלח גס, עשבי תיבול,
רוטב בלסמי וגבינת פרמזן מגורדת. אוהבי הדגים יוכלו בקלות להכין סביצ'ה סלמון עם ירקות
ולתבל בלימון ושמן זית. אפשר גם להכין טרטר מדג או בקר על טוסטים קטנים וליהנות
מאוכל טעים, קל וקר. מצד שני, אין לוותר על ארוחות בשר על האש שמאוד פופולריות בקיץ
אם כי מעט כבדות בהתאם למינון. אפשר לצלות על האש שיפודי ירקות כמו: פטריות טריות,
קוביות חצילים, עגבניות שרי או גמבה שיוסיפו המון טעם ובריאות לארוחה.