התחיל החופש הגדול, הילדים כבר בבית יושבים מול מסכי הטלוויזיה, מחשב, טאבלט, נייד ומעבירים שעות בצפייה ללא כל מעש.
התחיל החופש הגדול, הילדים כבר בבית יושבים מול מסכי הטלוויזיה, מחשב, טאבלט, נייד ומעבירים שעות בצפייה ללא כל מעש.
כדי להוציא אותם מהשגרה הזו, תוכלו לצרף אותם אליכם למטבח, ולבקש מהם לסייע לכם בהכנת האוכל לאורך כל היום. הנה כמה סיבות מדוע כדאי לבשל איתם ביחד.
הכנת ארוחה היא תעסוקה נפלאה
הכנת ארוחה דורשת התעסקות עם המצרכים השונים המיועדים להכנתה. תוכלו לבקש מהילדים לסייע בדברים המותאמים לגילם, למשל, לקלוף תפוחי אדמה, לשטוף את האורז במסננת, לחתוך עם סכין שאינה חדה ירקות כמו מלפפון ועגבנייה וכדומה. ואם אתם רוצים להכין איתם פשטידה הדבר נפלא כפליים. ילדים אוהבים לשפוך חומרים כמו: קמח, סוכר, שמן, ביצים ולערבב הכל ביחד. תוכלו מראש להחליט על ארוחה שבה תהיה תעסוקה רבה לילדים אשר תעביר את זמנכם וזמנם בנעימים.
לאחר הכנת הארוחה, תוכלו לבקש מהילדים לערוך את השולחן, להניח את הסכו"ם לצד הצלחת, להניח את הכוסות, להביא את בקבוקי השתייה מהמקרר, לשים מפיות לכל סועד ועוד.
אוכל ביתי הוא הרבה יותר בריא
כיום יש צריכה מוגברת של מזון מעובד, רווי בפחמימות, סוכרים, שומנים וקלוריות מרובות שאין לגוף האדם שום צורך בהם. אחד היתרונות המובהקים ביותר באכילה של מזון ביתי הוא הערך התזונתי שלו. באוכל ביתי אין חומרים משמרים, כימיקלים שונים המיועדים לשמירה על חיי מדף ארוכים, ועוד תוספים שונים אשר תעשיית המזון מכניסה לתוך האוכל שלנו. באוכל ביתי אנו יודעים בדיוק באילו חומרים השתמשנו, כמה שמן, סוכר ומלח הכנסנו במזון ונעשה שימוש במצרכים טריים כמו שניצל, עוף או ירקות ועוד.
חשוב מאד להנחיל לילדים כבר מגיל צעיר את החשיבות בצריכתו של מזון בריא, להסביר להם כמה חשוב להימנע מסוכר וחשוב ללמדם לאכול אך ורק בשולחן האוכל, ולעולם לא תוך כדי צפייה בכל סוג של מסך או תוך כדי קריאה. ילדים צעירים אשר יבינו את החשיבות של המזון ומה הוא תורם לגופם ובריאותם, יגדלו עם ההבנה כיצד לשמור על גופם נכון דרך התזונה שלהם.
המאסטר שף הבא גודל בביתכם
בעידן שבו יש כל כך הרבה תוכניות טלוויזיה הקשורות לאוכל ולהכנתו, לימוד של הילדים להכין אוכל יחזק אצלם את המיומנויות האלו ויגרום להם לאהוב את עולם הקולינריה. בתוכניות רבות אנו שומעים ביטויים כגון: "גדלתי על האוכל של אמא", "מנה של סבתא", "ניחוח של בית" ועוד. יש קשר רב בין האוכל שאנו גדלים עליו, לזיכרונות הילדות שלנו. כל ילד אוהב ללוש בצק, לקרוץ עוגיות, להבריש ביצה על מאפים, וליטול חלק בהכנת המזון במשימות המותאמות לו. אותם ילדים בהמשך, יכולים בקלות לגדול ולהפוך למאסטר שף הבא של ישראל.
המטבח הוא לב הבית
לא בכדי זכה המטבח בתואר לב הבית. איפה שיש אוכל אנשים מתאגדים ומתאחדים. יש משהו קסום בישיבה ביחד עם כל המשפחה ואכילת ארוחת ערב, צוהריים או בוקר. לכבוד הארוחה מכינים את המטעמים האהובים על כולם, וכאשר יושבים יחדיו סביב השולחן ישנה אתנחתא מכל מטלות היום. זהו הזמן שלכם יחד, לדבר, לצחוק, לשתף, להעלות זכרונות ולבלות האחד עם השני. מעבר לחיזוק הקשר ביניכם לבין ילדיכם, מחקרים מראים שבבתים אשר מקפידים בהם על אכילת ארוחות משותפות, גדלים הסיכויים של הילדים להצליח יותר בבית הספר, לצרוך פחות אלכוהול וסמים ולבנות קשרים חזקים עם ההורים.
מאכלים שכיף להכין עם ילדים
ישנם לא מעט מאכלים שהכנתם קלה, פשוטה ומהירה שבהם תוכלו לשתף את ילדיכם. בין המתכונים הללו נמצא את הפיצה הביתית שבה הילדים יכולים לעזור בהכנת הבצק, במריחת הרוטב, בפיזור הגבינה ובפיזור התוספות האהובות על כולם. עוד שני מתכונים נפלאים שילדים מאד אוהבים להכין הם כדורי שוקולד ועוגת ביסקוויטים. בעוגת הביסקוויטים הם יכולים לטבול את הביסקוויטים בחלב, ולהניח אותם בתבנית וגם לעזור בהדלקתו של המיקסר שבו נמצאת השמנת עם החלב והאינסטנט. עוד דבר שבו ילדים ממש עוזרים הוא ליקוק הקצפת מהמקציף, הקערה והמרית. לעומת זאת בכדורי השוקולד כבר נדרשת עבודת ידיים רצינית שבה הקטנטנים לומדים כיצד לגלגל כדור שוקולד וחשוב מכך בגודל הרצוי. לאחר מכן הם יכולים לצפות את הכדורים בשבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות, קקאו או כל תוספת אחרת שאהובה עליכם.