אפיית עוגות והכנת קינוחים טעימים במיוחד
לקצור את הפירות ואת המחמאות
פירות הקיץ עדיין איתנו, אך רגע לפני שייעלמו ממדפי החנויות כדאי לנו לנצל את ההזדמנות ולחגוג עמם באפיית עוגות והכנת קינוחים. אספנו עבורכם מספר יתרונות של הפירות הללו, וכמה רעיונות לקינוחים של עוגות בחושות וגאלט אחד בסגנון צרפתי – כולם מלאי בריאות.
מדוע כל כך כדאי לשלב פירות בתזונה שלנו?
פירות מכילים כמות גדולה של ויטמינים, אנזימים ונוגדי חמצון. למשל, בכוס אחת אננס תמצאו את כל התזונה היומית המומלצת של ויטמין C, וכן את השילוב של אנזים מסוג ברומלין המסייע לטפל בדלקות שונות. תפוחים עשירים בוויטמין C, חלק מוויטמין B, אשלגן ו-וויטמין K. בנוסף, הם מסייעים לצפיפות העצמות וכולל סיב ביוטי בשם פרקטין המשפר את פעילות מערכת העיכול שלנו. תותים מכילים לצד ויטמין C גם חומצה פולית ואשלגן. אבטיח מעניק כמות גדולה של לחות לגוף, מסייע לתחושת השובע וכולל ליקופן המסייע לבריאות הלב ואיזון לחץ הדם. האבטיח עשיר אף הוא בוויטמינים A ו-C ומסייע לשמור על המערכת החיסונית שלנו. ענבים כוללים אף הם נוגדי חמצון ומסייעים להגן על הפרקים, המוח והלב. הם כוללים חומרים נוגדי דלקות וכמובן, מכילים סוכרים טבעיים המפחיתים את הרצון שלנו לאכול מאכלים מתוקים אחרים.
מספר רעיונות לקינוחים המשלבים את הפירות
הפירות מוסיפים צבע וטעם לכל מאפה, ומשתלבים באינספור קינוחים. בראש השנה אנו יכולים ליהנות ממאפים המשולבים עם תפוחי עץ ולהוסיף להם קינמון טעים. אספנו עבורכם מספר רעיונות למנות קלילות וטעימות ולקינוחים בריאים:
עוגת תפוח בחושה פרווה
בסעודת ראש השנה, בערב, אנו מעוניינים לשלב מנות דגים, בשר או עוף. אין דבר שיתאים יותר מעוגת פרווה מתקתקה שקל מאד להכין ללא הקצפה. להכנת המעדן המתקתק תצטרכו תפוחים גדולים, ביצים, סוכר חום, קמח תופח, אבקת קינמון, מעט מלח, אבקת סוכר לחלקה העליון של העוגה ושמן.
להכנת עוגה בחושה זו טרפו את הביצים והסוכר, ולאחר מכן הוסיפו להם את השמן, הקמח והקינמון. קלפו את התפוחים וחתכו אותם לפלחים צרים, הניחו בכלי נפרד ולאחר מכן הוסיפו להם את הסוכר החום ובחשו. העבירו לתבנית ששימנתם מראש, ואפו בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 40 דקות עד שהעוגה מתחילה להזהיב מעט. בזקו מעט אבקת סוכר מעל העוגה והניחו לה להתקרר. התוצאה? עוגת תפוחים בריאה וקלילה מאד להכנה שתגרוף מחמאות מכל המשפחה.
עוגת מנגו עסיסית
לפעמים, אנו מגלים שקנינו יותר מדי מנגו וחלק מהפרי נהיה רך מדי לאכילה. זו ההזדמנות הטובה ביותר להפוך את הפרי המתקתק לעוגה הטעימה ביותר בעולם. איך עושים זאת? מלאו כוס וחצי ברצועות מנגו, גם אם הוא נראה כמו מחית, הדבר רק ישפר את טעם העוגה. שאר המרכיבים פשוטים מאד ונמצאים בכל בית: שמן, סוכר, ביצים, קינמון שמן מתוקה וקמח תופח.
הקציפו תחילה את הביצים עם הסוכר, ולאחר מכן הוסיפו שמן ושמנת מתוקה. אחרי שכל התערובת חלקה אפשר להוסיף את הקמח. המשיכו לערבב עד שתערובת נראית אחידה והקמח כולו נספג. אז, הוסיפו את רצועות המנגו למערבל וגם את הקינמון.
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות וצקו את הבלילה המתוקה לתבנית משומנת. האפייה תקח בין ארבעים וחמש דקות לשעה, בהתאם לבשלות המנגו שהוספתם. השאירו מנגו אחד נוסף לקישוט העוגה בסיום. לאחר שהעוגה יצאה מהתנור, הניחו לה להתקרר ולאחר מכן הוסיפו פרוסות מנגו טרי לפני ההגשה, בזקו מעט אבקת סוכר והפתיעו את האורחים בעוגה קייצית מיוחדת.
מאפה ענבים משגע – גאלט צרפתי
נסכם ברעיון למאפה המשלב את המתיקות של הדבש, הרעננות של הענבים וגבינת ריקוטה טעימה במיוחד. למתכון תצטרכו ענבים, קמח, סוכר וחמאה, גבינת ריקוטה, דבש, ביצה, תמצית וניל ושקדים. ערבבו את הקמח, הסוכר ואת החמאה לתערובת אחת והוסיפו את הביצה. הוסיפו בעדינות מעט מים קרים עד שהבצק יהפוך מפירורים לבצק אחיד. כעת בסיס העוגה מוכן ויש להעבירו למקרר לשעה מונח על נייר אפיה.
בזמן הזה הכינו את המלית מהדבש, גבינת הריקוטה, השקדים, תמצית וניל ומענבים חתוכים (שימו לב להוציא את החרצנים!). אפשר לשלב בין ענבים ירוקים לאדומים למראה מעניין.
כעת מגיע החלק המאתגר – עיצוב הגאלט. העבירו את הבצק לתבנית וצקו את המלית מעליו. כסו את שולי המלית עם הבצק באמצעות נייר האפיה וצרו את הצורה של העוגה, עגולה או מלבנית. הברישו את הבצק עם מעט ביצה מעורבלת ליצירת הגוון החום המרשים באפייה והעבירו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות. הגאלט הנפלא יהיה מוכן בתוך פחות משעה וידיף ניחוח נפלא. הכניסו למקרר לייצוב והגישו לצד ענבים טריים.