המתכון באדיבות מיכל בן סימון :
לחם של בית
700 מ"ל מים פושרים
2 כפות סילאן
2 כפות שמרים יבשים…
1 ק"ג קמח
2 כפות שמן צמחי
2 כפות מלח
להכניס לקערת המערבל את המים, הסילאן והשמרים. להפעיל את המערבל (במהירות איטית) ולהוסיף את הקמח. להגביר למהירות בינונית, להוסיף את השמן והמלח ולהמשיך לעבד, כשמונה דקות נוספות.
להעביר את הבצק לקערה ששומנה קלות, לכסות ולהתפיח משך שעה.
להוציא את האוויר מהן הבצק ולחלק אותו לשתיים. לעצב מכל מחצית כיכר, להניח בתבנית, על נייר אפייה, לחרוץ בבצק.
לכסות את הכיכרות ולהתפיח בשנית, משך 40 דקות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 200°, משך 10 דקות. להנמיך את חום התנור ל 180° ולאפות עוד כחצי שעה, עד הזהבה.